Fakta om Proscar, Propecia och andra håravfallsbehandlingar

Fakta om Proscar, Propecia och andra håravfallsbehandlingar

Köpa Propecia Original

Den oavsiktliga undrande drogen

Propecia är ett omförpackat läkemedel mot prostatacancer som har hämtats till ett mirakelläkemedel mot håravfall hos män. Det började livet som ett läkemedel märkt "Proscar." Båda innehåller samma aktiva ingrediens: Finasteride, vilket minskar omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron. I det enkla samtalet, när det gäller det ursprungliga läkemedlet, Proscar, krymper Finasteride förstorade prostater. En nyfiken biverkning var att män slutade tappa håret och i 65 procent av fallen tjockades håret och växte tillbaka. En läkemedelsgigant, Merck, luktade en pengamöjlighetsmöjlighet och åter marknadsförde läkemedlet till ett mycket högre pris.

Spara pengar och spara håret

Skillnaden mellan Proscar och Propecia är mängden aktiv ingrediens, Finasteride, de innehåller: Propecia har fem gånger mindre. Det betyder att det finns ett billigare sätt att ta läkemedlet: köp Proscar (eller billigare, generisk Finasteride) och använd en piller för att hugga varje piller i fem. Jag presenterade min egen läkare för detta trick 2011 och övertalade henne att förskriva mig en femtedel av en tablett dagligen. För de tre föregående åren hade jag betalat 200 årligen för Propecia. Med mitt nya recept för en femtedel av Proscar minskade kostnaden till ett år.

Libido

Men för varje rimligt pris finns det en kostnad. Här kan det vara din sexlyst. Att klippa den lilla pillen i fem är otrevligt och du riskerar att överdosera och manipulera din testosteron så att din libido dödas. Till och med att ta en regelbunden dos av Propecia kan resultera i detta: mellan 3,4 procent och 15,8 procent av män som använder produkten rapporterar sexuell dysfunktion, såsom erektil dysfunktion och minskad libido, eller till och med en minskning av utlösningsvolymen. Inte något du verkligen gillar att tänka på när det gäller Donald Trump. Som sagt, vissa män hävdar faktiskt att Propecia ökade sin libido , som journalisten Patrick Strudwick rapporterade när fotbollsspelaren Wayne Rooney släppte rubrikerna för att ta det och framträdde, ja, hårigare. Jag kontaktade en talesman för Merck Sharp & Dohme Australia, som tillverkar Propecia och gav dem möjlighet att vederlägga eller utspäda omfattande rapporter om att läkemedlet dödar mäns sexdrift. Deras svar: "Propecia och de generiska formerna av läkemedlet (finasterid) är receptbelagda läkemedel. Patienterna bör diskutera användningen av detta läkemedel med sin relevanta sjukvårdspersonal."

stigma

Två män jag kontaktade för det här stycket berättade för mig att Propecia hade dödat sitt sexliv helt, men ville inte fortsätta. Även att ta andra behandlingar för håravfall orsakade förlägenhet: alla intervjuade begärde antingen anonymitet eller förnamn, och inga ansiktsbilder. Liksom Trump verkar det som om män kommer att gå åt alla håll för att övertyga omvärlden att det är riktigt och naturligt.

Andra biverkningar

Propecia kan också ha andra oroande effekter. Sedan 2011 har minst 1 455 stämningar anförts mot Propecias tillverkare, Merck, med uppgift om att företaget inte tillräckligt varnade användare för sexuella och kognitiva biverkningar (vissa patienter har kopplat det till depression). Det har lett till vissa rubriker som ifrågasätter om ledaren för den fria världen borde ta det. Och han borde säkert hålla den borta från Melania och Ivanka: hälsoombud varnar för att om kvinnor till och med berör finasterid kan det leda till missbildningar hos könen hos ofödda pojkar.

Andra håravfallsbehandlingar

Med det i åtanke kanske du vill prova andra botemedel. Dr Eleni Yiasemides, konsult dermatolog speCialist, gick mig igenom dem:

  • Näring: väldigt lite forskning bakom näringsrikt äta, vitaminer eller kosttillskott och håravfall.
  • Laser: Inget vetenskapligt bevis på dess effektivitet.
  • Aktuell Minoxidil: Tillgängliga utan disk, produkter som innehåller 5% Minoxidil anses vara de mest effektiva vid återväxt av hår. Minoxidil fungerar genom att hjälpa blodflödet till hårsäckarna och öka follikelstorleken och hårets axeldiameter, stimulera och förlänga hårväxten. Men det kan ta upp till 6 månader att arbeta.
  • Hårtransplantation

avSven Nilsson

Jag är läkare från Stockholm, Sverige

One thought on “Fakta om Proscar, Propecia och andra håravfallsbehandlingar
  1. Propecia har förändrat mitt liv dramatiskt, det är en extremt effektiv medicinering för män med ett håravfallsproblem. Jag är väldigt säker, mindre stressad och ännu viktigare med resultaten.

  2. Hur lång tid tar det för Propecia att sparka in, och ska jag använda eftersom jag är 30 år gammal tydligen frisk?

  3. Finns det några större biverkningar som jag bör vara medveten om innan jag börjar undersöka Propecia?

  4. Detta var svaret på mitt håravfall. Vissa sa att det inte var så illa, men bara vid 30-åring är jag glad att Procepia var tillgängligt för att hålla mig ser min ålder. Jag är inte redo att bli en gammal man.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *