Att hålla vikten helt enkelt utan att ta till den senaste dietfasen som Keto

Att hålla vikten helt enkelt utan att ta till den senaste dietfasen som Keto

Viktminskningsstrategi: kost, vila och träning

Vi vill alla gå ner i vikt vid ett tillfälle i våra liv av olika skäl. Oavsett om det är en irriterande fem kilo till hundra pund, det finns många sätt att göra det utan att äventyra din hälsa med ”fad” dieter. Den största utmaningen är att bestämma hur många kalorier du tar in per dag. Om du tar in 2000 kalorier per dag, kommer det bara att bli en bra början att minska det till 1500 kalorier. Förvara en matdagbok i en vecka och se vad du lägger i kroppen varje dag. På en vecka leta upp hur många kalorier du verkligen tog in och glöm inte att lägga till dina smaktillsatser. Ett bra exempel är en matsked majonnäs är 94 kalorier!

Kalorier in, Kalorier ut

När du har sett hur många kalorier du lägger in börjar du göra smartare val. Om du dricker sockerhaltiga drycker dagligen, börja med att skära ut en av dem och ersätta den med vatten. När du kost är vatten viktigt. Det håller dig hydratiserad plus att du känner dig fulla. Att dricka ett glas vatten före en måltid får dig att känna dig mindre hungrig. Om du inte gillar vanligt vatten, använd vattenförbättrande smaker som har noll kalorier. De smakar bra och är inte dyra. Om du måste ha en läsk, gör det till en diet soda. Om du är en kaffedrinkare har den inga kalorier men vad du lägger till den gör. Om du använder en smaksatt grädde från livsmedelsbutiken är de i genomsnitt 30-45 Viagra super active per matsked, men de sockerfria versionerna har vanligtvis 20 per matsked. Om du känner att du inte kan ge upp kaffegrädden, värdelös, kommer det verkligen att göra en skillnad.

Bränna kalorier

Måltidstrategi

När du sätter dig ner för en måltid, skär dina delar med hälften. Om du har en favoritgrönsak som är låg i kalorier (gurkor fungerar bra) äter du mer av dem för att du ska känna dig fylligare utan att du blir berövd. Ibland är det de enkla sakerna du gör som påverkar ditt kaloriintag.

Övning

Glöm inte övningen när du försöker gå ner i vikt! Om du är skrivbordsarbetare är det viktigt att gå upp och flytta. Håll din matdagbok uppmärksam på hur mycket du går och tränar. Om du inte tidigare har tränat är det dags. Det hjälper verkligen att förbränna några av dessa extra kalorier. För att integrera extra promenader i ditt liv, var uppmärksam på var du parkerar ditt fordon när du handlar. Om du upptäcker att du tar den närmaste parkeringsplatsen till en butiksingång, parkera längre bort. Om du har möjlighet att använda trappor istället för en hiss, använd dem. Om du har tid att gå till ett gym är detta det bästa sättet att starta din viktminskning och få den välbehövliga övningen som följer med den.

Sömn

En annan viktig faktor i viktminskning är att få en god natts sömn . Din kropp behöver tid för att ladda och sömn är avgörande. Medan vissa människor bara behöver 6 timmars sömn behöver vissa mer. Faktorera detta i din viktminskningsplan. När du är trött från en rastlös natt brukar du göra dåliga matval nästa dag. Det finns många sätt att gå ner i vikt utan att behöva svälta dig själv. Hitta någon annan som vill gå ner i vikt och utbyta idéer med dem. Att använda ett av de många onlineforumen om viktminskning är en bra start för matidéer och bara för att hålla om du känner att du inte tappar den vikt du vill ha.

Ge inte upp

Om du upptäcker att det inte fungerar att göra ändringar i din kost och träning, se en läkare. Det kan vara ett underliggande skäl till att du inte tappar den vikt du vill gå ner i. En läkare kan vägleda dig om du inte går ner i vikt och det inte finns några hälsoproblem som hindrar processen. De kan förskriva mediciner med säker kost som hjälper till på din resa. Att gå ner i vikt kommer inte att ske över en natt, men om du är fast besluten att gå ner i den börjar du med de enkla sakerna först. Du kommer att upptäcka att att göra enkla förändringar kommer att ha stor inverkan och du blir friskare för det.

avSven Nilsson

Jag är läkare från Stockholm, Sverige

One thought on “Att hålla vikten helt enkelt utan att ta till den senaste dietfasen som Keto
  1. Jag känner mig bra sedan jag började träna på detta program. Jag äter äntligen hälsosammare mat med massor av frukt och grönsaker. Jag trodde inte att jag skulle kunna leva utan choklad, men det har inte varit så illa som jag trodde! Detta program är utmärkt på grund av en-till-en-sessioner, personlig träning och prisvärdhet. Den enda beklagan jag har är att jag inte startade detta program för länge sedan!

  2. När jag nu tittar på mig själv tror jag inte ens att jag var 120 kg. Att vara 75 kg är en bra kille. ja du vill ha tid och ansträngning, ja du måste lida. men resultatet är värt allt. Kom igen, vad du än gör, börja idag …

  3. Viktminskning betyder inte att du har ett hälsosamt problem, det kan betyda, och det är de vanligaste fallen, att du bryr dig om din kropp och frisk, Missa mig inte, det finns inga problem att ha några kilo mer , men beror på hur mycket fler pund du har, eftersom det kan vara dåligt för dig frisk och skada dina organ, som ditt hjärta, bukspottkörteln och andra delar av kroppen också. Det kan också vara dåligt för dig själv, så av alla dessa skäl är viktminskning mycket viktigt för vissa människor, och det måste ha rätt betydelse, och det kan inte vara ett skämt om det. Det är min åsikt om vågförlust, vi måste vara försiktiga med det, vi har människor som tar sitt eget liv för mobbning om vikt, det är mycket allvarligt det här ämnet.

  4. Jag var 240 kg och nu är jag nere på 200, med ytterligare 40 gå till tills jag når min målvikt. Jag äter mycket mindre bearbetat socker och kolhydrater med lågt värde, det har verkligen varit nyckeln.

  5. Jag hade en viktminskning på 14 kg på några veckor. Anledningen till detta var Weight Watchers. Du använder verktyg för att väga din mat och leta upp hur många poäng varje objekt är. Det kräver mycket ansträngning men är ett sätt att snabbt gå ner i vikt och känna sig friskare.

  6. Hela mitt liv var jag överviktig, jag följde flera dieter tills nyligen att jag började den diet som tilldelats av en näringsläkare i samband med att träna i gymmet och jag kunde tappa 15 kilo på två månader, nu känner jag mig bättre än någonsin och hoppas att tappa mycket mer vikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *