De nya moderna dieterna för att gå ner i vikt mer effektivt och på kortare tid

De nya moderna dieterna för att gå ner i vikt mer effektivt och på kortare tid

Att vara överviktig är ett mer och mer vanligt fysiskt tillstånd i Australien

Det är så vanligt att det uppskattas att omkring 67% av den australiska befolkningen är överviktiga eller feta. Från 1975 ökade den överviktiga befolkningen ständigt över hela världen, på alla kontinenter, och blev ett stort hälsoproblem i vår moderna tid.

Sociala förändringar och brist på lämplig politik för att reagera på dem ger mindre hälsosamma vanor i befolkningen. Enligt kamagrasvenska.com Världshälsoorganisationen, är detta den främsta orsaken till ökad överviktig global befolkning.

De två faktorerna

De två avgörande faktorerna som leder till viktökningar är den ökade konsumtionen av livsmedel med låg kvalitet, rik på fett och en symmetrisk minskning av fysisk aktivitet, som beror på förändringar i arbetssätt, transportsystem och den dagliga användningen av internet.
Det är inte en överraskning att ansträngningarna att motverka viktökningar är inriktade på kontrast mellan dessa två faktorer. Diet och sport är tillsammans med andra fysiska aktiviteter den primära strategin för att uppnå viktminskning.

Eftersom viktökningar blir ett större problem, bland befolkningen, blir viktminskning en växande ekonomisk sektor med ökande relevans för media, skolor och inom sjukvårdsorganisationer. I februari 2019 hölls det första nationella fetmarådet på Stockholm, ett toppmöte som syftade till att utveckla en strategi för att hantera fetmaproblemet i Sverige.

Viktminskningsprocess

I själva verket utsätts fetma och överviktiga för större hälsorisker än personer med normal vikt

De har stor risk att drabbas av hjärt- och muskuloskeletala störningar, men också diabetes och vissa cancerformer. Ökad hälsorisk och bred spridning av fettiga fysiska tillstånd innebär enorma sjukvårdskostnader för stater och är en tung social belastning för nationella regeringar.

Det är en politisk och ekonomisk fråga och beslutsfattare försöker hitta ett tillräckligt svar på det, förmodligen försenat med tanke på tid att effektiv politik måste vara effektiv på en social nivå.

Men medan politiken inte svarar på detta globala problem, blomstrar marknaden! Det finns gott om viktminskningsstrategier, metoder och produkter överallt. Från dieter till kosttillskott. Men även program, böcker, webbseminarier, sociala kanaler och blogg fokuserade på att hjälpa människor att nå sina viktminskningsmål.

Diet är det första verktyget människor använder för att gå ner i vikt

De flesta dieter syftar till att uppnå sina mål genom att minska mängden matintag, var och en skiljer sig från den andra främst för kvaliteten på maten som ska kapas under kosten.

I dag finns det en generell tendens att föredra dieter med låga kolhydrater

Att minska kolhydrater till förmån för proteiner (som i Dukan-diet) eller fetter (som i ketogena dieter ) är i själva verket den vanligaste metoden för viktminskning över hela världen. Från Atkins Diet, utvecklad 1972 av DR. Robert Atkins, till den samtida Paleo-dieten, tas ofta för givet att proteiner är det huvudsakliga makronäringsämnet att fokusera på. Du kan se det i diet- och fitnessmatetiketter: innehållsprotein betonas ofta i förpackningen, och det finns också specifika produkter som ses över för att förbättra proteinets näringsinnehåll. Proteinstänger, proteinkrädor, proteinchoklad och så vidare.

Vilka är orsakerna till detta moderna proteinmod?

  1. För det första är proteiner också huvudfokus i fitnessrelaterade aktiviteter. Muskelbyggande behöver mycket protein men också att bibehålla den smala massan medan du gör sport eller motståndsträning kräver en tillräcklig mängd proteiner för att se att musklerna inte krymper på grund av katabolsk ämnesomsättning. Så alla som träffar ett gym någon gång i sitt liv lär sig denna ”regel”.
  2. För det andra har fettens roll i kosten kraftigt rehabiliterats från förspänningen han levde tidigare. Fetter är avgörande för många fysiologiska processer, från matsmältning till nervsystemets funktionalitet och cellmembranuppbyggnad. Så den gamla tron på att fett är dålig är inte mer. Många livsmedel som är rika på proteiner innehåller också en bra mängd fetter, så idag är det mer acceptabelt att anta en diet med högt protein som innehåller nödvändigtvis en större mängd fetter.
  3. För det tredje vet vi att ”vita” fetter, den oestetiska massan som samlas runt magen och ansvarar för viktökningar, främst produceras av ett överdrivet intag av snabbt brinnande kolhydrater som snabbt omvandlas till fett lagrat i fettvävnader. Därför, när vi försöker minska midjan, är det första vi planerar att skära kolhydrater.

Av dessa skäl skylter den offentliga opinionen kolhydrater som den viktigaste ”fienden” i viktminskningsprogram. Och dieter anpassas i enlighet därmed i en perfekt ekvationsutjämningsekvation.

Ett bra exempel på denna moderna diet för lågkolhydrater kommer från en australisk dietregim som kallas CSIRO Total wellinging diet plan.

CSIRO (förkortning för Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization) är en lågkolhydratdiet som främjas som ett sätt att gå ner i vikt och till och med förhindra typ 2-diabetes. Det består av ett 12 veckors program som innehåller måltider och träningsplaner, telefon- och webbaserade verktyg och specifika produkter.

Det är nyfiken att notera att moderna proteinrika dieter inte skiljer sig så mycket från Atkins första proteindiet som släpptes för mer än 40 år sedan.

WHO insisterar på vikten av att utveckla en hälsosam utfodringsregim, en god praxis att fortsätta varje dag snarare än ett fullständigt lösningspaket som kan användas för snabba planer för vägning. För att uppnå detta är också viktig roll för fysisk aktivitet, den andra stora frågan om en alltmer stillasittande livsstil.

Så en träningsrutin och att äta hälsosamma livsmedel med mått är den bästa lösningen för att leva med en bra kroppsform och utan att behöva lita på dieter eller andra viktminskningar för en porterstrategi.

avSven Nilsson

Jag är läkare från Stockholm, Sverige

One thought on “De nya moderna dieterna för att gå ner i vikt mer effektivt och på kortare tid
  1. Viktminskning är viktigt av många skäl, som hälsa, självstyrka, självkärlek och lite mer. Det finns personer där ute som tänker att viktminskning bara är för samhällsmönstren, men det är inte, handlar om friska också, det finns människor som dör för övervikt över hela världen för diabetes, överladdat hjärta och bukspottkörtel, övervälvet skelett och andra saker. Det är ett allvarligt ämne att människor inte kan skämta om det, det finns personer som tar sitt eget liv för att lida med bullyng för vikt, det är inte rättvist, men den som är överhöjd måste oroa sig för det, det är en stor sak , kan du dö om du inte tar hand om dig själv. Jag tror att det är det viktigaste budskapet av alla.

  2. Efter att ha fått mina två söner tog jag upp en betydande vikt. Jag är inte en dieter, så det krävde mycket viljestyrka och tålamod för att ta reda på hur man tappar barnvikt. Jag följde en hälsosam måltid och tog bort sockerhaltiga drycker från min diet. Det tog över ett år, men jag tappade alla 30 kilo som jag fick efter mina graviditeter.

  3. De er ute, det är viktigt att inse att din kropp doppar ner i sina fettlagrar när du blir hungrig. Ät näringsmässigt tätt och mindre ofta. Ge inte frestelsen och ät något när du inte ska. Din kropp kommer att upprätthålla sig själv.

  4. Vid 20 års ålder var jag övervikt, jag tittade i spegeln och bestämde mig för att byta. Jag började äta hälsosamma livsmedel och gick till gymmet varje dag, kl 22 är jag i perfekt form.

  5. Jag är 5'5 och jag var 253 pund. Prata om en val som jagade någonsin nästa diet. Stranden här, baconfett som, citronvatten kommer att smälta ditt fett, ja, nej. Provade det. Slå på gymmet varje dag och sätt helt enkelt äta rätt. Det är så jag tappade 135 kg på 18 månader. Rätt balans och rörelse så är det gjort.

  6. Jag är så glad. Efter några år med ständigt kämpa med min vikt. Jag har tappat 4 kg på 3 månader genom att äta mycket hälsosammare och träna i en timme fyra dagar i veckan. Jag har så mycket mer energi och uthållighet nu! Jag kommer att fortsätta att upprätthålla denna positiva, hälsosamma livsstil. Engagemang och tålamod är nyckeln.

  7. Jag fick äntligen under 200 pund för första gången sedan jag var liten och jag gjorde det med en app som heter Workout som motiverade mig med korta videor varje dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *