Vad är orsaken till erektil dysfunktion – psykologisk, fysisk eller båda?

Vad är orsaken till erektil dysfunktion – psykologisk, fysisk eller båda?

Mjuk Kuk

Erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion kan slå när som helst. Även om det är vanligare när du blir äldre kvarstår faktum att många som lider av ED kanske inte nödvändigtvis upplever några problem som har att göra med deras kroppskemi. I själva verket finns det en hel del av ED: s värld som fokuserar enbart på psykologiska störningar som får människor att ha problem, eller till och med inte kunna fullständigt prestera just nu. I den här artikeln vill jag diskutera ett område med erektil dysfunktion som ofta kan förbises när människor bara letar efter rätt p-piller för att lösa sina problem.

orsaker

Psykologisk ED kan vara en fråga som kommer runt i ditt liv när som helst och av många skäl. Oavsett om du har haft en förlust nyligen i familjen, är stressad från en kommande tidsfrist på jobbet, eller om du helt enkelt är orolig på grund av ett tidigare utfall av ED som hände, skulle du i slutändan bli förvånad över hur mycket våra sinnen ensam spelar en roll i dessa typer av allvarliga tillstånd som kan orsaka allvarliga effekter i ditt personliga kärleksliv. Det är viktigt att om du känner igen något av symtomen på ED att du tar dig tid att prata med din romantiska partner, om du har en, och låt dem känna till situationen så snart som möjligt för att undvika att skapa en klyfta i kärleken du delar för varandra längs linjen.

Orsakerna till ED kan komma att vara något så enkelt som att oroa dig för att du helt enkelt inte kommer att vara "tillräckligt bra" för att tillfredsställa din partner sexuellt när det behövs. Att lägga denna typ av stress och ångest på dig själv kan skapa det jag gillar att kalla en självuppfyllande profetia. När någonting du är rädd inte ens har hänt ännu, men tanken och oroen som du ger den rädsla slutar manifestera sig tills den blir verklighet. Oroet för prestationsångest kan i sig själva leda till att du har det du fruktar mest och det är en dålig prestanda.

Oavsett anledning, om du lider av tankar eller oro för hur du kan prestera, vare sig det beror på hur du känner för din egen kroppsbild, den välkända rädslan för penisstorlek, helt enkelt av uppfattningar om vad du tror att du är förväntas kunna göra det i sovrummet som man, är det viktigt att du älskar den person du är med nog att sitta ner och prata med dem om det. Inte bara det utan om du har psykologiska problem som leder till att du inte kan utföra, kanske du vill ta initiativet i ditt liv för att göra några möten.

Få hjälp

Prata först och främst med din läkare. Vad du än tror att orsaken är, är det fortfarande viktigt att du checkar ut för att fastställa att det inte finns andra underliggande faktorer eller allvarliga medicinska tillstånd som kan orsaka att du får ED som biverkning. cancer och andra allvarliga sjukdomar kan dölja sig som dysfunktioner som ED så att du alltid är bättre på att vara säker än ledsen. Om du är helt klart kan din läkare föreslå någon som du kan sätta upp pratterapisessioner med.

Det är inte bara viktigt att prata en och en med en terapeut så att du kan hjälpa till att diskutera och utrota alla viktiga problem som kan orsaka dina bekymmer och brist på prestanda, men du kanske också vill överväga att schemalägga tid med en relationsterapeut om du är i ett engagerat partnerskap med någon som du verkligen älskar. ED kan vara kramande i en relation, och medan en och en talar är viktig, om saker och ting går tillräckligt långt för att skapa en allvarlig klyfta mellan dig och din partner, finns det aldrig en dålig tid att få in en professionell som kan hjälpa till att överbrygga klyftan mellan dig och vad som ska vara din framtid.

Slutsats

Kom ihåg att ibland kan det verkligen vara allt i ditt huvud, men det är viktigt att veta att det är okej att be om hjälp, även i situationer som bara kan sättas i fysiska ord. Så kom ut där och visa världen vem du kan vara. Och som alltid, var lycklig och var frisk!

avSven Nilsson

Jag är läkare från Stockholm, Sverige

One thought on “Vad är orsaken till erektil dysfunktion – psykologisk, fysisk eller båda?
  1. Ända sedan jag fyllde 57 år har jag kämpat med erektil dysfunktion. Det har varit väldigt svårt. Jag har blivit mer och mer avlägsen från min fru på grund av min oförmåga att behaga henne i sängen. Lyckligtvis kunde min läkare förskriva mig några mediciner som hjälper till med problemet mycket, men jag skulle föredra att hitta en permanent lösning så snart som möjligt.

  2. Det blev varm och tung. Vi kysste och tog av oss kläder när jag insåg. Jag hade erektil dysfunktion. Först var jag extremt generad, men sedan insåg jag att det var härdbart med medicin. Kvinnorna jag var med genomgick en period av anpassning till den men hon accepterade det och älskar mig fortfarande. För män som inte har det kommer det att hända

  3. Jag har levt med erektil dysfunktion i många år. Jag har letat efter många lösningar men till ingen nytta. Min flickvän är extremt besviken över min prestanda men det känns som en del av mig nu.

  4. Jag har kämpat med erektil dysfunktion i några år nu. I början var det pinsamt och jag hade problem med att prata med min fru om det. Det gjorde jag äntligen, och det var det bästa. Det finns gott om alternativ utanför räknaren som hjälper jag vet av erfarenhet verkligen fungerar.

  5. Att ha erektil dysfunktion är inget skämt och första gången jag misslyckades med att utföra var så förödande att det tog bort mitt självförtroende i månader. Det var inte förrän jag kunde hitta en lösning och ha sex med min flickvän igen att jag fick tillbaka mitt självförtroende.

  6. Jag började onanera vid 16 års ålder, jag var sexuellt aktiv. Nu är jag 24 och jag upptäckte att jag inte är sexuellt aktiv som tidigare, min flickvän är sexig och vacker, min erektion varar inte mer än 30 sekunder innan den faller tillbaka och när den är upprätt är den inte tillräckligt hård. jag är rädd att träffa läkaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *