Propecia: Lär dig mer om alla för- och nackdelar med detta läkemedel

Propecia: Lär dig mer om alla för- och nackdelar med detta läkemedel

Är Det Lagligt Köpa Propecia På Nätet

Vad kan Propecia göra för svenskar med håravfall

När män blir äldre börjar de uppleva håravfall. Lite håravfall är normalt och händer ibland under ens liv. Men när män når fyrtio- och femtiotalet börjar de uppleva påskyndat håravfall känt som manliga mönster av skallighet. Detta är ett vanligt tillstånd som drabbar nästan alla män någon gång i livet. Den goda nyheten är att det finns behandling tillgänglig som kan bromsa håravfall och till och med regenerera ett förlorat hår. Denna behandling kallas Propecia och är ett läkemedel som är utformat för att behandla förstorad prostata och håravfall hos män. Det är dubbla funktioner som gör det unikt men det är också unikt för det faktum att det inte kan tas av kvinnor eller barn. Faktum är att gravida kvinnor inte ens kan hantera medicinen utan att riskera att deras graviditet skadas.

Vem är Propecia för

Även om det kan verka allvarligt att läkemedlet som kallas Propecia kan ha skadliga effekter på en graviditet, är det relativt säkert när det tas av män. Med det sagt finns det fortfarande riktlinjer och begränsningar kring behandling och dosering och Propecia kan inte kombineras med vissa mediciner. Om du har haft någon form av hjärtsjukdom eller leversjukdom ska du inte ta Propecia. Men vad gör Propecia exakt så effektiv? Svaret på det är dess aktiva ingrediens som kallas finasterid. Denna medicin tillhör en grupp läkemedel som kallas typ 2 5-alfa-reduktashämmare. Det är också känt som androgenetisk alopecia. Propecia bör tas som läkaren rekommenderar och behandlingen varar normalt mellan 3 till 6 månader. Om en person inte märker någon förmån efter 12 månader är det dags att överväga att sluta dosera.

Vad är fördelen

En anmärkningsvärd faktor för Propecia är att endast män med milt till måttligt håravfall kan dra nytta. Män som har fullständigt håravfall kommer inte att dra nytta av detta läkemedel. En hårsäck växer vanligtvis i 2 till 4 år innan den faller ut. När den faller ut ersätts den av en ny och frisk hårsäck och processen upprepas. Som nämnts tidigare bör kvinnor inte ta Propecia och det har till och med genomförts kliniska prövningar som visade att det inte är effektivt hos kvinnor. Män som tar ett läkemedel som kallas dutasterid bör också undvika att ta Propecia. På grund av de aktiva ingredienserna i Propecia som finasterid, bör barn inte heller utsättas för medicinen. Detta inkluderar intag eller hantering av tabletterna och varken bör ske av kvinnor eller barn.

Undvik Propecia om

Trots riskerna för kvinnor och barn har Propecia visat stor framgång när man behandlar milt till måttligt håravfall hos män. Ett annat undantag när du tar Propecia är om du ska göra ett blodprov för prostatacancer. Medicinen kan störa ett blodprov för prostatacancer. Det har också rapporterats att män som har tagit finasterid under en längre tid upplevde lägre fertilitet. Man måste väga kostnader och fördelar med att ta Propecia med andra faktorer i sitt liv. Om du försöker starta en familj eller behandlas för prostatacancer eller andra hälso- eller leversjukdomar är det inte bra att ta Propecia. Men om du annars är frisk och önskar starkt att återfå en del av ditt håravfall och bromsa det kommer Propecia förmodligen att gynna dig.

varningar

Andra vanliga varningar när du tar Propecia inkluderar att undvika att ta finasterid eller dutasterid om man tar minoxidil. Minoxidil är ett annat läkemedel som används för att behandla håravfall hos män och de två bör inte kombineras. Om du har ett jobb som driver maskiner bör du inte oroa dig, probation påverkar inte din förmåga att köra eller använda maskiner. Om du är laktosintolerant bör du undvika att ta Propecia eftersom den innehåller laktos. Var alltid ärlig med din läkare och farmaceut så att de kan fatta ett utbildat beslut om din behandlingsplan. Att blanda mediciner är inte en bra idé och din läkare kommer att kunna berätta för dig vilka mediciner som är säkra att ta samtidigt. Prata med din läkare för att ta reda på mer om Propecia och se om det är rätt för dig eftersom det förmodligen kan göra en hel del i din ansträngning för att bekämpa din manliga skaldhet.

avSven Nilsson

Jag är läkare från Stockholm, Sverige

One thought on “Propecia: Lär dig mer om alla för- och nackdelar med detta läkemedel
  1. Jag har lidit en förstorad prostata under det senaste året. En konsekvent dos på 1 mg Propecia efter 6 månader har minskat betydligt min prostata och behovet av operation.

  2. Propecia innehåller ett läkemedel som kallas finasterid. Detta tillhör en grupp läkemedel som kallas typ II "5-alfa-reduktashämmare". Propecia används för behandling av håravfall hos män (även känd som androgenetisk alopeci). Propecia ökar hårtillväxten i hårbotten och förhindrar ytterligare håravfall hos män. Denna medicinering används för att behandla håravfall hos män (androgenetisk alopeci) i kronan och i mitten av hårbotten. … Att minska mängden DHT leder till ökad återväxt av hår och långsammare håravfall. Hårtillväxt på andra delar av kroppen påverkas inte av finasterid. PROPECIA är inte indicerat för användning hos barn [se Användning i specifika befolkningar]. Patientrådgivningsinformation

  3. Propecia är ganska bra. Jag började med det eftersom min läkare rekommenderade det och jag tror att det fungerar bra. Jag upplever några av de mindre biverkningarna men det är det pris som ska betalas om du vill ha framsteg. Så jag skulle säga totalt sett ganska bra.

  4. Propecia är ett effektivt läkemedel mot mitt manliga skaldhet. Jag brukade ha lite hår men nu känner jag mig själv igen. Jag fick tillbaka mitt självförtroende.

  5. Jag tänkte inte på att tappa håret förrän jag tittade i spegeln en dag och märkte att toppen av huvudet hade den synliga hårbotten, så jag hade fått mig ett recept på Propecia. Det fungerar ganska bra, men det tog lite tid att se någon märkbar skillnad också. Inga riktiga biverkningar för mig, jag måste bara hålla mig styv om jag tar den.

  6. Jag började tappa håret klockan 18. Efter mycket tanke gick jag äntligen till min läkare. Han föreslog att jag skulle prova Propecia. Jag fick en tablett på 1 mg som jag tog en gång om dagen. Först hade jag viss förvirring och yrsel. Jag upplevde bara dessa biverkningar för den första veckan. Efter det verkade biverkningarna försvinna. Jag har sett några resultat. Mitt hår verkade växa tillbaka mycket långsamt, men det växer tillbaka. Nu när biverkningarna är borta och jag ser resultat är jag mycket nöjd med Propecia. Det är en medicin som jag har rekommenderat andra. Jag känner mig så mycket mer säker på mitt jobb och mitt sociala liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *