Klorokin: Hur effektiv det är vid behandling av Coronavirus

Klorokin: Hur effektiv det är vid behandling av Coronavirus

Vad kan klorokin göra

Klorokin kanske kan behandla Coronavirus. Sedan 1944 kunde Chloroquine hjälpa dem som hade malaria. Klorokin togs före och efter att någon hade malaria för att minska att bli sjuk. Men malaria är en sjukdom som kommer från en parasit, och Coronavirus kommer inte från en parasit. Chloroquine kan emellertid framgångsrikt behandla svårt akut andningsyndrom, även känt som SARS. Svårt akut andningsyndrom liknar Coronavirus. Forskare har märkt att resultaten av klorokinbehandling av Coronavirus har varit lovande. Dessutom minskades virala bitar när klorokin applicerades på dem.

Ny forskning

Kinesiska forskare fick reda på att bindningarna som ligger ovanpå Coronavirus liknar de bindningar som är ovanpå SARS-viruset. Människor blir sjuka när bindningarna ansluter till de yttre delarna av sina celler. Klorokin fungerar genom att avbryta bindningens anslutning till de yttre delarna av cellerna. Klorokin kunde avbryta cellerna som ansluter till SARS.

Förkortade sjukhustider

Dessutom identifierade kinesiska forskare att klorokin kan minska tiden för människor på sjukhuset . Sammantaget kan Chloroquine hjälpa en persons hälsa som har Coronavirus. Det finns flera experiment i Kina med Chloroquine, och det kommer att finnas andra som troligen kommer att hända även i andra länder, som England, Thailand, Sydkorea och USA.

Forskare experimenterar också med om klorokin kan stoppa sjukdom innan det händer. Forskare varnar för att läkare bör begära ett recept på Klorokin för personer med en viss plan som låter nya läkemedel uppstå under en pandemi. Personer som har psoriasis bör inte ta klorokin.

Köpa Chloroquine Sverige Flashback

Bieffekter

Biverkningarna av klorokin är få. Industrin Bayer ger tre miljoner piller med resochin, som är klorokinfosfat till USA: s regering. Men en man från Arizona dött efter att ha tagit klorokinfosfat, som används för att ta hand om akvarier. Resochin hittades 1934 och gavs för malaria. Dessutom hörs Resochin ha en mängd olika antivirala bitar på kroppens immunsystem. Dessutom har Kina bevisat att Resochin hjälper människor som har Coronavirus.

Resochin

Resochin används för närvarande inte i USA, men Bayer försöker få ett nödanvändningsformulär för det. Det finns också många nya läkemedel som experimenteras med. Till exempel undersöks Kaletra och remdesivir när de kämpar mot virusinfektioner. Dessutom är det nödvändigt att vi håller oss minst sex meter från andra, stannar hemma och är ensamma när vi kan för att förhindra att fler blir sjuka. Klorokin kan hjälpa människor med Coronavirus, men det är viktigt att det används noggrant. Nyligen deltog sex amerikaner i experimentet med att ta klorokin. Tre personer gick dock till intensivvården och en person dog. Därför visar detta att klorokin inte är effektivt för att minska viruset.

Kan inte blandas

Chlorokin bör inte användas tillsammans med 14 andra recept. Så det är viktigt att inte alla tar klorokin. Nigeria sa att de hade två personer som tog för mycket av klorokin. Därför bör receptet inte tas utan läkarens godkännande. Apotek har insett en högre efterfrågan på klorokin nyligen. I New York fanns det förfrågningar om 20 klorokin per vecka. Efter en månad fanns det förfrågningar om 200 klorokin per vecka. Eftersom det har varit en högre efterfrågan på klorokin är farmaceuterna oroliga för att de kommer att slut på lager och det kommer inte att räcka för att hjälpa människor. Klorokin har minskat i lager. Därför är det viktigt att klorokin är tillgängligt, särskilt för de som har lupus eftersom det är ett huvudsakligt tillstånd. Klorokin ges till barn förutom vuxna.

Kan barn ta klorokin

Till exempel fanns det en begäran om att Klorokin skulle ges i vätska till två barn, åtta och tio år eftersom de hade Coronavirus. Människor får fortfarande Coronavirus trots att det finns fler som stannar hemma. Coronavirus kommer troligen att pågå i många veckor och kommer inte att försvinna ännu. President Trump tror att klorokin kommer att hjälpa människor som har Coronavirus att bli bättre. Klorokin har visat sig vara ett effektivt läkemedel mot lupus och reumatoid artrit. Det skildrar också mindre skada hos djur. Sammanfattningsvis finns det olika åsikter om huruvida Chloroquine fungerar eller inte. Alla bör vara medvetna om läkemedlen de tar och deras biverkningar.

källor:

https://abcnews.go.com/Health/chloroquine-malaria-drug-treat-coronavirus-doctors/story?id=69664561

https://www.livescience.com/chloroquine-coronavirus-treatment.html

https://www.buzzfeednews.com/article/danvergano/chloroquine-dangers-coronavirus

avSven Nilsson

Jag är läkare från Stockholm, Sverige

One thought on “Klorokin: Hur effektiv det är vid behandling av Coronavirus
  1. Nästan all information online om klorokin talar om hur det, även om det kan vara bra på att behandla malaria, inte finns tillräckligt bevis (ännu) för att det kan göra allt för personer smittade med Covid-19. Om något är experter oroliga för att läkemedlet kommer att göra absolut ingenting för att behandla Covid och att hysteri om att det är ett "mirakelläkemedel" för sjukdomen kommer att orsaka brist för människor som behöver läkemedlet för att behandla andra plågor, nämligen artrit. Just nu finns det för mycket panik och en önskan om en omedelbar återgång till normalitet som förvaras av media och politiska ledare när medicinen tar tid att utvecklas. Det finns inte ett mirakelläkemedel för koronaviruset och att försvara påståendet att klorokin verkligen är ett mirakelläkemedel är farligt. Människor med artrit kommer att bli de som lider eftersom läkemedlet köps i panikfrenesi, liksom de individer som köper läkemedlet och tror att de kommer att vara immun mot koronaviruset och fatta dumma hälsobeslut.

  2. Personligen är jag osäker på hur effektivt Chloronique är vad gäller Coronavirus. Men om det fungerar för behandling eller förebyggande av sjukdomen skulle jag tro att produktionshastigheten skulle behöva öka exponentiellt för att tillgodose de nuvarande behoven av Coronavirusbehandling och den nuvarande användningen av läkemedlet för behandling av lupus. Den enda verkliga oroen är att användningen av detta läkemedel kommer att tas bort från en befolkning som verkligen behöver det också.

  3. Klorokin är för närvarande under utveckling som en potentiell coronavirusbehandling. Uttalanden för att bekräfta detta har ännu inte bekräftats, försök inte använda läkemedlet innan det godkändes.

  4. Jag hoppas Chloroquine för coronavirus kan finnas tillgängligt snart. Jag är kines och det gör mig ont om att se all rasism och främlingsfientlighet som har uppstått till följd av denna situation.

  5. Klorokin kan vara ett mycket farligt läkemedel. Även om det är effektivt att behandla malaria under medicinsk övervakning, kan detta "botemedel" utan tillsyn vara värre än sjukdomen i COVID-19. Presidenten, som påpekar att klorokin kan vara ett botemedel, väcker falska förhoppningar och kan döda någon. En falsk berättelse kan döda. Presidenten gav namnet på en kemikalie som presidenten trodde kan ha potential att bota COVID-19. Någon trodde att ett reagens som används för att behandla poolvatten var det kemiska. Den personen är död och hans fru ligger på sjukhuset. Var säker och ha det bra.

  6. Klorokin används främst för att behandla malaria, men det har nyligen varit diskussioner om behandling av koronavirus. Trots detta har det inte visat sig faktiskt vara effektivt vid behandling av coronavirus. Dessutom kan den användas för amebiasis, reumatoid artrit och lupus erythematosus. Dessutom finns det många biverkningar som kan vara förknippade med detta läkemedel, såsom huvudvärk, diarré, aptitlöshet och andra. Det ingår i Världshälsoorganisationens lista över viktiga läkemedel, eftersom det har ansetts vara extremt säkert för de flesta och ett viktigt läkemedel finns tillgängligt i ett sjukvårdssystem. Även om det tros vara säkert för de flesta har det inte formellt testats på gravida kvinnor.

  7. Klorokin har funnits länge, jag tog det en gång när jag reser utomlands och fick malaria. Det är inte något som visste men att blanda det med andra droger är det.

  8. Det finns ingen specifik behandling för sjukdom orsakad av ett nytt coronavirus. Många av symtomen kan emellertid behandlas och därför behandling baserat på patientens kliniska tillstånd. Början av en klinisk prövning för att testa läkemedlet klorokin som en behandling för koronaviruspandemin, tillkännagav under helgen av presidenten

  9. Jag tror att användning av de gamla läkemedlen som vi existerar och kanske att kombinera påverkan av dem alla kommer att leda till ett önskat resultat när det gäller att kontrollera viruset. Det kommer att finnas ett botemedel någon gång inom en snar framtid för denna dumma kinesiska sjukdom

  10. Anti-malaria-läkemedlet, Chloroquine, räddar många liv med ett nytt syfte. Det testas för en antiviral behandling av det nya coronavirus. Detta är viktigt eftersom tiden mellan att skapa ett vaccin eller ett nytt läkemedel är för lång för den nuvarande pandemin. Genom att använda läkemedel som redan är tillverkade vet vi att det är säkert och potentiellt effektivt. Detta kan vara nyckeln till att avlägsna paniken som det nya koronaviruset orsakar över hela världen, med över 25 länder för närvarande smittade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *