Propecia: Hur lång tid tar det innan mitt hår växer tillbaka?

Propecia: Hur lång tid tar det innan mitt hår växer tillbaka?

Var Köpa Propecia På Nätet

Vad är Propecia? Även känd som Finasteride

I dagens artikel kommer jag att berätta exakt vad det här är och faktainformation om det länge. Så du kan öppna ögonen för vad den här frågan är till hands. Propecia innehåller ett läkemedel som kallas finasterid. Finasteride är ett urinretentionsmedicin. Den kan behandla förstorad prostata (godartad prostatahyperplasi). Det kan också behandla håravfall hos män. Propecia används för behandling av håravfall hos män och ökar hårtillväxten i hårbotten och förhindrar ytterligare håravfall hos män.

Hur Propecia fungerar

Propecia förhindrar omvandling av testosteron till dihydrotestosteron (DHT) i kroppen. Propecia används för behandling av håravfall hos män i toppvinkeln och det främre mitten av hårbotten. Manligt håravfall är ett vanligt tillstånd där män upplever tunnare hår i hårbotten. Finasteride förhindrar åldring av hårsäckar och hjälper män att hålla håret. För närvarande visar studier att finasterid är säkert att använda på lång sikt. Exempelvis undersökte studien om prostatacancerförhindrande av nästan 19 000 män som hade tagit finasterid i sju år att det finns ”lite behov att oroa sig” för eventuella långsiktiga konsekvenser av finasterid.

Framgångsgrader

Framgångsgraden för Propecia i förbättring av hårväxt varierar från 58 till 66%. Framgången i förebyggandet av ytterligare håravfall är upp till 83% 7. Brist på läkemedelsinteraktioner. Finasteride har inte visat sig störa andra läkemedel. Som forskning visar är detta läkemedel ganska säkert att ta lång tid. Det tar tre till fyra månader att se resultat med Finasteride. Men det tar vanligtvis sex till nio månader att se de fullständiga effekterna av finasterid, eftersom hårsäckar kräver god tid att producera nya hårstrån. Det är tillgängligt utan disk på ett apotek eller apotek. Propecia (finasterid). Så du behöver egentligen inte ha ett läkares recept med signatur för att hämta detta läkemedel.

Post-finasteridsyndrom

Användare av finasterid, som förhindrar dihydrotestosteronproduktion, rapporterar allvarliga fysiska och emotionella biverkningar, gemensamt känd som post-finasteridsyndrom. Propecia täcks vanligtvis inte av försäkringar och kostar cirka – per månad. Merck, tillverkaren, erbjuder också upp till den första 90-dagars leveransen och upp till 0 från den fjärde 90-dagars leveransen, för att spara 0 under ditt första år. De flesta försäkringar täcker detta läkemedel, men se till att du kontrollerar ditt försäkringsbolag och läkare. Det finns också en generik av Propecia som generisk finasterid omfattas av de flesta Medicare- och försäkringsplaner för BPH, men inte för håravfall, så apotekskuponger kan vara lägre. Det lägsta GoodRx-priset för den vanligaste versionen av finasterid är cirka 0,00, 95% rabatt på det genomsnittliga detaljhandelspriset på 0,60. Kostnaden för finasterid oral tablett 1 mg är ungefär för en leverans av 30 tabletter, beroende på apoteket du besöker.

Dosering

Hur tar man detta läkemedel ordentligt? Ta en (1 mg) tablett varje dag, precis som din läkare ber dig. Försök att ta dina doser på samma tid på dagen, eftersom det hjälper dig att komma ihåg att ta finasterid regelbundet. Svälj tabletten hela (utan att bryta eller krossa den) med en drink vatten. Du kan ta tabletten antingen med eller utan mat.

Bidrar finasterid verkligen till hårväxt

Finasteride hjälper till att främja hårväxt. Minoxidil: Minoxidil (som du kanske känner igen med dess patenterade namn, Rogaine) är tillgänglig utan disk. Genom att släppa den på din krona två gånger dagligen ökar den blodflödet till hårsäckarna och stärker och förtjockar dem.

Är det skillnad mellan Procepia och Finasteride

Propecia använder sina egna bindande inaktiva ingredienser, medan Finasteride använder olika inaktiva ingredienser för att bilda läkemedlet. På grund av att Finasteride är ett generiskt läkemedel kan du tycka att detta är billigare än Propecia. Finasteride, ett vanligt hormonblockerande läkemedel, minskar risken för att få prostatacancer utan att öka risken att dö av sjukdomen. Inledande studieresultat antydde att det kan finnas en koppling mellan användning av läkemedlet och en mer dödlig form av prostatacancer, men långsiktig uppföljning visar att det inte är sant.

avSven Nilsson

Jag är läkare från Stockholm, Sverige

One thought on “Propecia: Hur lång tid tar det innan mitt hår växer tillbaka?
  1. Sedan jag började balja i mina 20-tal, tänkte jag att allting skulle vara bättre än att vara en kromkupol när jag träffade min 40-tal. Propecia var en av de första sakerna som jag försökte, och det fungerar i viss utsträckning för att täcka min kala plats. Det är fortfarande lite tunt, men åtminstone har förlusten stoppat! Jag kommer inte att argumentera med det en bit!

  2. Genesis är ett läkemedel som rekommenderades för min håravfall i början. Jag upplevde håravfall vid 23 års ålder och jag satt på drogen. Det kan vara några biverkningar som depression, libido-förlust och förlust av känsla. Men det kan korrigeras senare.

  3. Jag är en 65 år gammal man som har lidit av håravfall under det senaste decenniet eller så. Efter att håravfallet blev svårare under det gångna året, rekommenderade min läkare att jag försökte använda propecia för att stimulera hårväxt. Hittills har jag inte sett några signifikanta resultat, men jag har heller inte upplevt några bestående biverkningar, så jag är angelägen om att se hur läkemedlet hjälper mitt hår att växa igen.

  4. Jag började drogen i mitten av tjugoårsåldern. Jag har tagit det i över 10 år nu. Det stoppade mitt håravfall effektivt och hjälpte mig att få lite volym också. Jag har inte märkt några biverkningar. Jag slutade ta droppen i en månad någonstans längs linjen och jag tappade mer hår när jag inte var på det. Det var för några år sedan. Jag har varit med på det sedan dess. Biverkningarna var inte så dåliga, men min sexdrift är lite lägre.

  5. Jag börjar tappa håret i mitten av 40-talet … Min läkare rekommenderade att använda det två gånger om dagen, på dag nummer 4 börjar jag märka att mitt hår inte föll så mycket som tidigare, och på cirka 90 dagar börjar jag ser resultaten. under 180 dagar ser mitt hår åtminstone 40% mer än tidigare!

  6. Min svåger tappade håret mycket snabbt i slutet av 20-talet. Han började använda propecia och har verkligen begränsat och nästan helt stoppat ytterligare håravfall. Han är mycket nöjd med resultaten och är öppen för hur det hjälpte honom. Hans fru är också väldigt glad.

  7. Jag är bara 22 och jag balderar. Föreställ dig hur hårt livet redan är. Sedan tog jag Propecia och håret växte tillbaka men då fungerade min kuk inte längre. Mitt liv är fan. Jag handlade ett problem för ett annat.

  8. Propecia innehåller ett läkemedel som kallas finasterid. Använd dagligen en medicin finasterid 1 mg minst tre månader kan behövas innan en fördel ses med avseende på återväxt av hår. detta är mycket biverkningar som en förlust av intresse för sex, onormal utlösning, svaghet, yrsel etc. Det kan ta 3 till 6 månader innan den fullständiga effekten utvecklas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *